SUGI GROVE

Completion – Spring 2026

Sugi Grove is a Japanese-inspired remodel that prioritizes tranquility and refined elegance through the use of high-quality materials and meticulous craftsmanship. Designed with a deep appreciation for nature and privacy, this sanctuary blends seamlessly with its surroundings to create a harmonious living experience.

A central feature of the remodel is the thoughtful use of Sugi wood, also known as Japanese cedar. This exquisite material is prized for its rich grain, warm hue, and natural resistance to moisture, making it an ideal choice for both structural and aesthetic elements. The use of Sugi wood imbues the home with an authentic Japanese character, offering a sense of calm and timeless beauty.

Light and privacy are pivotal aspects of the Sugi Grove design. Large, strategically placed windows allow natural light to flood the interior spaces, creating a bright and inviting atmosphere while maintaining a sense of seclusion. The design thoughtfully balances openness with privacy, ensuring that residents can enjoy intimate, tranquil spaces shielded from the outside world.

The remodel places a strong emphasis on the site’s existing trees, integrating them into the overall design to create stunning courtyard experiences. These courtyards serve as peaceful outdoor sanctuaries, where residents can connect with nature without leaving the comfort of their home. The interplay between indoor and outdoor spaces is enhanced by the careful positioning of decks, terraces, and outdoor living spaces that provide natural shade, beauty, and a unique sense of place.

Every detail of the Sugi Grove is considered, from the selection of luxurious finishes to the precision of the craftsmanship. The result is a home that not only respects its Japanese inspiration but also offers modern comforts and timeless elegance. Sugi Grove is a testament to the beauty of thoughtful design and the enduring appeal of natural materials, creating a living space that is both beautiful and serene.

Contractor: Revent Builds

SUGI GROVE

Completion – Spring 2026

Sugi Grove is a Japanese-inspired remodel that prioritizes tranquility and refined elegance through the use of high-quality materials and meticulous craftsmanship. Designed with a deep appreciation for nature and privacy, this sanctuary blends seamlessly with its surroundings to create a harmonious living experience.

A central feature of the remodel is the thoughtful use of Sugi wood, also known as Japanese cedar. This exquisite material is prized for its rich grain, warm hue, and natural resistance to moisture, making it an ideal choice for both structural and aesthetic elements. The use of Sugi wood imbues the home with an authentic Japanese character, offering a sense of calm and timeless beauty.

Light and privacy are pivotal aspects of the Sugi Grove design. Large, strategically placed windows allow natural light to flood the interior spaces, creating a bright and inviting atmosphere while maintaining a sense of seclusion. The design thoughtfully balances openness with privacy, ensuring that residents can enjoy intimate, tranquil spaces shielded from the outside world.

The remodel places a strong emphasis on the site’s existing trees, integrating them into the overall design to create stunning courtyard experiences. These courtyards serve as peaceful outdoor sanctuaries, where residents can connect with nature without leaving the comfort of their home. The interplay between indoor and outdoor spaces is enhanced by the careful positioning of decks, terraces, and outdoor living spaces that provide natural shade, beauty, and a unique sense of place.

Every detail of the Sugi Grove is considered, from the selection of luxurious finishes to the precision of the craftsmanship. The result is a home that not only respects its Japanese inspiration but also offers modern comforts and timeless elegance. Sugi Grove is a testament to the beauty of thoughtful design and the enduring appeal of natural materials, creating a living space that is both beautiful and serene.

Contractor: Revent Builds

View More Projects